Irene's Pedigree

Nest december 2017

 

Op 10 december 2017 zijn Kyara en Smokey ouders geworden van 6 reutjes en 1 teefje, allen zwart-wit. Helaas heeft 1 reutje het niet gehaald en is na 2 dagen overleden; heel verdrietig, maar het gebeurt...

De andere 5 reuen en het teefje zijn berensterk en ontwikkelen zich razendsnel.

 

We proberen hier de foto's en mijlpalen te delen en dat gaat soms zooo snel; van hulpeloze wezentjes die alleen maar slapen en eten worden het al "echte" hondjes, die al proberen te blaffen en gromgeluiden maken. Het zijn al echte boefjes aan het worden..:-)

Week 1

 Voor Kyara is het even wennen, maar ze pakt de moederrol moeiteloos op en is erg alert op alles en iedereen die in de buurt van haar puppy's wil komen. Zo knap hoe Moeder Natuur dit allemaal regelt...

Kyara poetst haar kleintjes dat het een lieve lust is!

Ons kleine meisje..<3! We noemen haar Katy en Katy blijft bij ons wonen!

2 broertjes bij elkaar..<3

Week 2

4 broertjes...het pigment begint al duidelijk zichtbaar te worden.

Heerlijk relaxen!

Week 3

In dromenland..<3

Broer (links) en zus....

Week 4

De puppy's krijgen meer ruimte zodat ze zich beter kunnen ontwikkelen!

 Ze hebben wel een mooie schutkleur, zo op dat zwarte kleed..:-) Het worden echte boefjes, die al flinke bezig zijn om met elkaar te spelen, te blaffen en te grommen...zo leuk om dat te zien en te horen..:-) Ze komen allemaal gestaag aan, maar de "Big Boss" voert het stel nu aan met zijn 2660 gram!

Ook de 1e maaltijd is een groot succes!

Hierna nog een toetje bij mams, die dit tegenwoordig ook zittend en staand doet!

Mooie statiefoto van onze moppies:

4,5 week:

 Zo mooi..<3!

Ik wil eruit....

2 broertjes neus aan neus..<3!

Week 5:

De puppy's zijn met 5,5 week gechipt, wel wat vroeg, maar ze hebben geen kik gegeven! Knappe hondjes! Ook het DNA is afgenomen! De stamboomnamen zijn:

Eyecatchingbears Big Boss

Eyecatchingbears Born to be Wild

Éyecatchingbears Black Diamond

Eyecatchingbears Black Jack

Eyecatchingbears Braveheart

Eyecatchingbears Beautiful Kate

Eyecatchingbears Black Diamond

Eyecatchingbears Beautiful Kate

Week 6

We zijn deze week getiterd; de uitslag liet zien dat de maternale antistoffen bijna op waren. Met de dierenarts Marike Stooker van Dierenartsenpraktijk 't Centrum in Pijnacker is nu afgesproken dat de puppy's met 8 weken geënt gaan worden (DHP) en dat 4 weken hierna opnieuw getiterd gaat worden om te kijken of de enting goed is aangeslagen. Mooi dat je nu precies kunt bepalen wanneer er precies geënt moet worden!

Week 7


Wat een heerlijke hondjes zijn dit geworden <3! Ondernemend, ondeugend, maar ook zo lief! In de laatste weken houden we ons vooral bezig met de socialisatie buitenshuis. Lekker met de doggyride naar buiten en alle geluiden en "vreemde" zaken in je opnemen, straks naar het tuincentrum en natuurlijk ook gewoon buiten aan de lijn lopen. Inmiddels hebben we ook ons 1e autoritje erop zitten en dat hebben we zonder misselijkheid of braken doorstaan. Binnenshuis worden de kamer en de tuin tot in de puntjes onderzocht en gekeurd..:-) In de puppyren vermaken ze zich met de schommel, die, behalve dat hij heel erg leuk is, er ook voor zorgt dat de puppy's hun balans en coördinatie kunnen oefenen. Ze oefenen ook vooral hun sociale vaardigheden met elkaar, mams en oma...met elkaar spelen en stoeien levert veel gegrom en geblaf op, wat soms hilarisch is om te horen...:-)

De puppy's hebben inmiddels een karaktertest bij Daniëlle Stoutjesdijk (Dogs4Joy) gehad waaruit bleek dat het een heel gelijkmatig, stabiel nest was met een paar kleine verschillen tussen de hondjes. Zo leuk om te doen en te horen!