Irene's Pedigree

Puppy's 2017

Week 9:

Eyecatchingbears Black Jack zoekt nog een gouden mandje!! Jacky (zo noemen we hem maar even) is een heel erg mooi ventje met een gouden karakter. Hij houdt alle mensen in zijn omgeving in de gaten en wil graag met hen bezig zijn. We zijn dan ook op zoek naar iemand die het leuk vindt om met Jacky te wandelen, te trainen en uitstapjes te maken.

Jacky wordt samen met zus Kate goed gesocialiseerd, gaat overal mee naartoe en begint ook alvast met de puppycursus. Autoritjes zijn geen probleem, hij loopt al mee aan de lijn, weet wat auto's, brommers en fietsen zijn en groeit uiteraard in de huiskamer op.

Bent u de nieuwe baas van Jacky? Neem dan even contact met ons op!

Week 7:

Er is nog 1 reutje beschikbaar; Eyecatchingbears Black Jack zoekt nog een gouden mandje! Hij is een erg mooi reutje met bovendien een erg mensgericht karakter. Hij heeft erg veel aandacht voor degene die met hem bezig is. Een heerlijk ventje met een stabiel karakter!

Ik zoek het liefst een huisje waar deze mooie vent onder fokvoorwaarden geplaatst kan worden zodat hij later een bijdrage kan doen in de genenpoel van de Bearded Collies, maar een gouden mandje is natuurlijk ook prima! De fokvoorwaarden kunt u bij mij opvragen; dit uiteraard compleet vrijblijvend. Voor verdere informatie kunt kijken bij "nest december 2017" en "Fokvisie".

 

Week 5:

Eyecatchingbears Black Diamond

10-12-2017:

De puppy's van Kyara en Smokey zijn geboren!!! Het zijn 6 reutjes en 1 teefje, allen zwart-wit geworden!! Heerlijk om weer van de lieve geluidjes te kunnen genieten..<3! Ze zien er prachtig uit!


07-11-2017:

Vandaag hebben we een echo bij Kyara laten maken en hebben we gezien dat ze inderdaad drachtig is..:-)! Dit betekent dat zij rondom 13 december puppy's gaat krijgen. Bent u geïnteresseerd in een pup uit de combinatie van Kyara en Smokey? Neem dan gerust even contact met mij op!

Verdere informatie over Kyara en Smokey en mijn fokvisie kunt u op de pagina's "Fokvisie" en "Puppy's" bekijken!

 

 

25-08-2017: DNA-CEA (Collie Eye Anamoly) onderzoek

In 2012 werd de 1e Bearded Collie met CEA ontdekt in Engeland. Als gevolg hiervan zijn fokkers over de hele wereld (vrijwillig) hun Bearded Collies gaan checken op deze vervelende, erfelijke oogziekte. Ik vond dit een goed initiatief en heb Bob en Senna ook via hun DNA laten controleren; zij zijn gelukkig genetisch "vrij"verklaard. Ook van Lasse (Lärkängen's at Firsticebears) is zijn DNA gecontroleerd en ook "vrij"bevonden. Hierdoor kunnen we er vanuit gaan dat de nakomelingen uit beide nesten "vrij" zijn van deze aandoening, dus ook Kyara..:-)

08N08282.pdf (verklaring Senna)

08N08283.pdf (verklaring Bob)

 

25-05-2017 Kampioensclubmatch Bearded Collie Holland

Ondanks dat het showen niet echt mijn ding is, heb ik toch meegedaan aan de clubmatch van de BCH. Het was prachtig weer en erg gezellig en ik kon weer eens lekker bijkletsen met vriendinnen..:-). Kyara vond het net iets te warm voor dit soort bezigheden, maar had zich goed gedragen. Ook nog een mooi keurrapport mee naar huis genomen met weer een "U" (Uitmuntend) om aan haar CV toe te voegen. Helaas vond de keurmeester haar iets te dik, maar ach, ze heeft een goed kosthuis zullen we maar denken..;-)

 


Op 3 april 2016 hebben Kyara en ik weer eens meegedaan aan de onderlinge agilitywedstrijd van KC Delft!

 Resultaat Kyara: 2e plaats op het vast parcours (VP) en een 4e plaats bij de jumping (JP) van de Debutanten, beiden foutloos...😀! Met Bob bij de A-klasse meegedaan waar we vandaag niet een geweldige combi waren.....we hielden gezellig een plaatsje in de onderste regionen bezet 😬, maar toch mooie stukjes van hem gezien bij de rondjes; volgende keer beter!

Bob in actie..:-)

Bob en Kyara moeten even wachten tot ze aan de beurt zijn....

 

 

10-10-2015

Trainingsrondje van Bob; wat een heerlijke hond is het toch!!!

 

 

04-10-2015

Filmpje van Kyara; voor de 2e keer bij de schapen vanmorgen! Ze was totaal niet onder de indruk van de schaapjes zoals de 1e keer en kreeg wat hulp van Border Collie Etney, ze leek de schapen wel in de gaten te houden, maar daar bleef het vandaag bij....

https://www.facebook.com/stefan.deger.9/videos/836900486428150/?pnref=story

 

24-09-2015

Supertrots op Finnley (Eyecatchingbears A Star Is Born) die zijn diploma "Flyball" heeft gehaald!!

21-09-2015

Training van Kyara waarbij zij voor het eerst op Large-hoogte springt! Ze schakelt dan zo makkelijk over en heeft er totaal geen moeite mee..:-)

 

23-08-2015

Ondanks dat ik twijfelde ging Kyara voor het eerst mee naar een debutantenwedstrijd agility! Anderen vonden dat ik haar maar eens in moest schrijven, ik was er immers toch met Bob, dus zo gezegd, zo gedaan. Het was lekker in de buurt nl. in Rotterdam, bij VRAS. Kyara deed het boven verwachting goed..:-) Dit resulteerde in een 1e plaats bij het Vast Parcours en een 2e plaats bij de Jumping, allebei foutloos! Wat ben ik trots op ons meisje.....

Onze prijzen...:-)

Ook Bob ging natuurlijk mee, zijn 1e optreden in de A-klasse! Bij het Vast Parcours raakte ik de weg kwijt, haalde daar een Disk, maar Bob had zijn raakvlakken, deed de paaltjes keurig en deed alles wat ik aan hem vroeg! Bij de jumping kwam hij te vroeg uit de paaltjes, deze opnieuw gedaan en het rondje keurig afgemaakt...toch lekker gelopen! Hierbij wat filmpjes van beiden:

Jumping Kyara!

Jumping Bob!

 

18-06-2015

Banjer (Eyecatchingbears All That Jazz) mocht vandaag voor het eerst mee om te kijken wat hij van de schapen vond. Hij vond het best spannend, maar toonde wel interesse; ondanks dat hij soms met andere dingen bezig leek te zijn, hield hij de schapen wel in de gaten!! (met Marloes Draak- van der Lans)

 

25-05-2015

Met Bob naar de Debutantenwedstrijd Agility bij KC Pampus in Almere geweest. Er was een grote groep Debutanten Large (85 deelnemers); Bob en ik werden bij het Spel 28e, bij het Vast Parcours 10e (foutloos) en bij de Jumping 24e! Ik was heel tevreden met het resultaat; het was erg gezellig met meerdere mensen van KC Delft en met een aantal Beardie-mensen die daar ook waren! Hierbij het filmpje van het Vast Parcours, gefilmd door Marieke van Wouw..:-) 

 

20-05-2015

Hoewel het in Nederland niet verplicht is, heb ik de ogen van Kyara na laten kijken met als resultaat een mooie uitslag: Vrij van erfelijke aandoeningen! Heel blij mee!

 

16-04-2015

Bob bij de schapen; het kwartje is gevallen..:-)!

 

 22-03-2015

Bob en ik bij de debutantenwedstrijd bij VOP, Rotterdam! We deden het zo slecht nog niet..:-) Was erg gezellig, zo met een hele club van KC-Delft!

 

Filmje van het spel, waarbij we 5e werden:

 

 

19-03-2015

Weer voor het eerst  na de winterstop met Bob bij de schapen geweest. Bob vond het weer geweldig! en ik vond het leuk dat Bob er zo'n lol in had..:-)

 15-01-2015

Yesss!! Vandaag te horen gekregen dat ik geslaagd ben voor de module C van O & O! Dit betekent dat ik mijzelf nu officiëel "Kynologisch Instructeur" mag noemen..:-)!

 

22-11-2014

Vandaag een workshop Hoopers gehad bij de KC-Delft...Kyara had nadat ze door 2 hoepels had gelopen zoiets van "Ja...en nu...", maar nadat er meerdere toestellen bij geplaatst werden kreeg ze er meer lol in..:-)

 

20-11-2014

Bob bij de schapen! Bob gaat de schapen steeds leuker vinden.. De 1e keer was hij zooooo onzeker, maar liet toch gedrag zien waaruit bleek dat er nog wel wat interesse in de schapen in hem zat. Hij mocht het toen nog een paar keer proberen van Helen en Andre en iedere keer zag je hem een beetje groeien... En net op het moment dat ik zoiets had van: "het is goed zo", gaat Bob dit doen, dus nu de smaak te pakken en gaan we kijken hoever we komen... De schapen waren onder de indruk en bleven staan waar ze stonden ... Zo trots op mijn mannetje...!

 

19-10-2014

 

Vandaag een puppy-reünie gehad van onze nesten. Helaas konden een aantal mensen door vakantie, ziekte en andere verplichtingen niet aanwezig zijn, maar met de mensen die er wel waren hebben we een hele leuke dag gehad. We hebben gewandeld, gelunched en een proefles ABC (Aandacht-Balans-Coördinatie) van Monique den Hollander gehad. Gelukkig mochten we gebruik maken van de faciliteiten van "mijn" KC-Delft! We hadden prachtig weer, zeker voor half oktober! Ik vond het hartstikke leuk om onze "puppenkinders" weer allemaal te zien; het zijn mooie, ondeugende stuiterballen geworden..:-)

 

31-08-2014

Met Kyara naar de NBCC-clubdag in Culemborg geweest, waar we meegedaan hebben met de behendigheidswedstrijd! Kyara deed het boven verwachting goed zo voor de 1e keer. Op de training wil ze nog wel eens een toestel weigeren, maar hier had ze er zin in..:-) We werden 7e van de 12 deelnemers en we hadden veel lol samen.

                                                                        

26

Jolande Posma

Kyara

0,00

45,85

100,00

100,00

 

 

100,00

145,85

245,85

7


 

Ook is Kyara gekeurd bij de jongehondendag-keuring door mw. Bakker- v.d. Woestijne. Het was een erg geslaagde dag; het weer was wisselend met af en toe een klein buitje.

 

04-08-2014

 

Bob en ik zijn geslaagd voor de "Clickercursus"; hier de oefening "geshaped", waarbij Bob op commando van een fruitnaam de bal in het emmertje moet leggen! Was best een knap staaltje van zelfbeheersing, aangezien Bob het ook errrug leuk vond om de bal te laten stuiteren en er dan achteraan te rennen..:-)

 

 

22-07-2014


Meer Eyecatchingbears die op vakantie zijn..:-):

Buddy (Art Deco)

 

Bailey (Addicted To Love)

 

07-07-2014

 

Vakantie Otterlo:

 V.l.n.r.: Kyara, Bob en Senna

Kyara hoort iets..:-)

Rennen, Kyara!!!

 

04-07-2014: Filmpje van de vorderingen van Kyara bij de behendigheid; ze gaat er steeds meer lol in krijgen..:-)

 

 29-05-2014

 Op een zeer koude (13 graden) en natte Joe Katshow, Kyara haalt een 2e plaats met een Zeer Goed in de tussenklasse!

 

18-05-2014

 

Vandaag samen met Kyara (Eyecatchingbears Angel Eyes) meegedaan aan de Jubileumclubmatch van KC-Delft waar we de 2e plaats van rasgroep 1 hebben gehaald! Kyara had best wel last van de warmte en liep niet voluit! Maar ik ben hartstikke tevreden met het resultaat en het was een heel gezellige dag..:-)!

 

30-04-2014:

Bij de flyballtraining van Finnley (Eyecatchingbears A Star Is Born) wezen kijken; hij doet het al hartstikke goed..:-) Mirelle Pasveer traint onder toeziend oog van bazinnetje (en moeder van Mirelle) Ali iedere week trouw met deze boef!!

 

 10-04-2014:

Banjer (Eyecatchingbears All That Jazz) is als beste van de groep met een Uitmuntend voor de cursus Basis 1 geslaagd! De keurmeesters konden hun ogen niet geloven toen die stuiterbal van even daarvoor in de kantine, het gras onder zijn poten voelde en op slag veranderde in een voorbeeldige hond die netjes deed wat er van hem verlangd werd... Ben supertrots op hem en Marloes, die onze voormalige herplaatser toch in het gareel heeft gekregen...:-)
 
 
 
05-04-2014:

Kyara haalt een "Uitmuntend" op de show van Utrecht! Anna Poelmans heeft haar voor mij voorgebracht; dank je wel, Anna!

09-03-2014:

Met Bob meegedaan aan de onderlinge behendigheidswedstrijd van KC-Delft; was supermooi weer en erg gezellig! Bob haalde bij het VP een 8e en bij de JP een 6e plaats (van de 13 deelnemers)! Had beter kunnen zijn als "vrouwtje" niet de verkeerde kant op ging....Bob volgde me keurig, dus aan hem lag het niet...;-)

 

 

20-02-2014:

De uitslag van de heupen van Kyara zijn binnen:

HD A, Norbergwaarde: 36 èn voldoende aansluiting! Superblij mee!

 

22-01-2014: Happy Birthday to: Max, Pluis, Joep. Chamunda, Luna, Sheila, Shelly! They are 4 years old..:-)

                    

 

 

01-01-2014: Gelukkig Nieuwjaar voor alle beardie- en andere dierenliefhebbers!!


 13-12-2013: Kyara heeft een ZG (Zeer Goed)-dag..:-) Eerst op de Winner in Amsterdam en 's avonds hebben we haar VEG (Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid) diploma in ontvangst genomen! Ook daar had ze een "Zeer Goed" mee gescored! Trots op ons meisje!

 

24-11-2013:

Bob (Beardiepassion Harvey) is vandaag 5 jaar oud geworden!!

 

10-11-2013:

NBCC-clubmatch: Kyara haalt een "Zeer Goed" in de jeugdklasse. Met 15 deelnemers en een kritische keurmeester toch een mooie prestatie! Ook haar zusje Mika (Eyecatchingbears Ain't She A Dream) haalde een "Zeer Goed" tijdens haar 1e showoptreden, super gedaan!!!

 

 

02-11-2013:

Dogshow Bleiswijk: Kyara haalt een "Uitmuntend" in de (sterk bezette) jeugdklasse!!

 

 

16-10-2013:

Hoera!! Vandaag is ons A-nest 1 jaar oud geworden!! Bailey, Buddy, Tygo, Banjer, Finnley, Scooby, Mika, Sweety, Juul en Kyara van harte gefeliciteerd!!

 

 

11-09-2013:

Senna is vandaag 5 jaar geworden! 

 

25-08-2013:

Kyara haalt bij haar 1e showoptreden een "Uitmuntend" in de jeugdklasse op de show in Ahoy, Rotterdam! We zijn supertrots op ons meisje!                   

 

17-08-2013:

Kyara heeft haar EG(Elementaire Gehoorzaamheid) examen met een "Uitmuntend" gehaald!