Irene's Pedigree

Schapendrijven Bob

Ik ben met Bob in augustus 2014 naar de schapen van André en Helen Proost van de "SweetLakeSheperds" geweest om te kijken of Bob "het" in zich had. Bob vond het in het begin doodeng, maar wilde toch een schaap wat uit de groep liep gaan halen, dus mocht hij toch terugkomen van Helen en André. Na een aantal keren snuffelen aan de training viel ineens het kwartje! En nu vindt hij het geweldig! Hij weet precies wanneer we weer gaan en springt dan letterlijk een gat in de lucht van vreugde! We zitten samen met de baasjes van de meest uiteenlopende rassen (Beaucerons, Pumi's, Mudi's, Shelties, alle soorten herders en natuurlijk Border Collies) aan de kant om ook van elkaar te leren.

 

 

"Wie sturen ze nu weer de wei in..:-)":

 

 

Een paar filmpjes van het schapendrijven van Bob:

 

De eerste keer dat Bob na een paar snuffelmomenten bij de schapen opeens doorheeft dat de schapen doen wat hij wil..:-)

 

Juni 2015: Bob moet de schapen verderop in het weiland gaan ophalen! Ik dacht dat Bob dat nog niet kon, maar hij mocht het toch proberen... Na een keer extra checken of hij dat nou echt alleen moest gaan doen, deed hij keurig wat hem gevraagd was! Supertrots op hem..:-) 

 

 

Hier leert Bob dat hij op mijn commando moet wachten......en dan heeft hij echt zo'n blik van "hoezo? ik ga net zo lekker".......

 

 

Dit was de laatste training voor de winterstop 2015-2016. Het veld was al een beetje glibberig, dus goed uitkijken waar je loopt is het motto...Bob moet leren om zijn tempo aan te passen wanneer ik dat aangeef, dat scheelt hem ook veel energie!

 

Maart 2016

1e Training na de winterstop; Bob moet de schapen uit de "penn" halen en ze door een straatje zien te krijgen....Pfffff, dat valt nog niet mee en wordt nog flink oefenen voor ons...Maar voor een 1e keer ben ik toch heel tevreden..:-)

" frameborder="0" allowfullscreen>