Irene's Pedigree

Wie zijn wij?

 

Wij zijn Ferry Neuteboom en Jolande Posma en we wonen in Rijswijk, Zuid-Holland. Ferry heeft altijd wel honden gehad, waaronder een Tatra, een Newfoundlander, Berner Senners en Bearded Collies. Ik heb bij mijn moeder thuis altijd honden, katten en andere dieren om mij heen gehad, waardoor de liefde voor dieren er met de paplepel ingegoten werd. Ferry is ondernemer en verkoopt honkbaluniformen en sportartikelen en ik werk 2 x 4 uur per week als verpleegkundige in een apotheek, zodat ik voldoende tijd heb voor onze honden. Van huis uit ben ik Recovery- en Dialyseverpleegkundige en heb ik als Praktijkondersteuner in een huisartsenpraktijk gewerkt waar ik zelfstandig spreekuur hield voor patiënten met Diabetes en Hart- en Vaatziekten.

Nadat onze laatste honden (de Bearded Collies) op respectievelijk 15 en 16-jarige leeftijd overleden waren, hebben we 2 jaar zonder honden geleefd. Na deze tijd begon het toch weer te kriebelen en zijn we ons gaan oriënteren op puppies van Bearded Collies. Dit omdat we uit ervaring wisten dat dit ras het beste bij ons paste. Het karakter en het uiterlijk zijn geweldig; dit gecombineerd met de intelligentie en elegantie van dit ras maakte dat we toch weer voor Beardies wilden gaan.

Ik ben mij verder gaan verdiepen in de theoretische achtergrond van de hond en heb de volgende opleidingen gevolgd:

  • KK-1 (Kynologische Kennis, Raad van Beheer)
  • KK-2 (Kynologische Kennis, Raad van Beheer)
  • Kynologisch Instructeur (Algemene Vorming en Module C, O & O)
  • Kynologisch Masseur Basis (Kynotouch)
  • Instructeur Nadac Hoopers (Beginners Basis)
  • Fokkerscursus bij de NBCC (Nederlandse Bearded Collie Club) 
  • Fokkerstour (Raad van Beheer)

Verschillende bijscholingen/workshops (o.a. bij de Hondenuniversiteit en Cynocampus)

Ook geef ik lessen in gehoorzaamheid bij de KC-Delft! 

Op deze site willen we met name onze honden aan u voorstellen, maar ook eventuele nieuwtjes zoals nestjes en prestaties op show of sportief gebied zullen we hier met u delen.

Veel plezier met het bekijken van onze site!